In de vertraging

U herkent het vast en zeker. Een uur is zo voorbij, een dag eveneens en als we achterom kijken denken we: waar is de tijd gebleven?
Razendsnel gaat alles om ons heen, maar gaat ook het leven. We denken met plezier en weemoed terug naar mooie waardevolle tijden. We genieten na van momenten samen met familie, vrienden, gemeenteleden. We zien ook uit naar nieuwe tijden.
Ik betrap mij zelf er ook op dat ik graag meer activiteiten in een dag stop dan eigenlijk mogelijk is. De economie en digitale wereld is ons gewillig.
De economie draait de klok rond en we lopen er gewillig in mee.
Voor 22.00 uur besteld, morgen in huis.

Wat is het dan een voorrecht om jezelf zo nu en dan een halt toe te roepen. En anders doet een ander het wel. Een moment voor jezelf, een moment voor de ander, een moment voor bezinning, een moment voor God, een moment voor …………(vul maar in).
Het zondagse uur is een heerlijk moment om de wereld om je heen te vergeten en even in de vertraging te gaan. Alles UIT en de aandacht voor het Woord, gezang en gebed volop AAN!
In de kerk en van God mogen we het verwachten. God heeft een bedoeling met ons!

Van Hem mochten we ook de komst van het kind Jezus verwachten. En dat Hij een grootse bedoeling heeft met ons en Zijn wereld blijkt wel uit dat er al in het Oude Testament geschreven werd over de komst van Zijn zoon: Jesaja 7:14: “Daarom zal de Heer zelf u een teken geven: de jonge vrouw is zwanger, zij zal spoedig een zoon baren en hem Immanuël noemen.” Jesaja 9:5: “Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare raadsman, Goddelijke held, Eeuwige vader, Vredevorst.”

Wat een geweldig voorspelling. Bovendien een voorspelling waarbij God woord gehouden heeft.
Eeuwen later was het inderdaad Maria die zwanger was geraakt en in de stal moeder werd van de meest bijzondere mens op deze wereld, de Wonderbare raadsman, Vredevorst.
Om dit goed te beseffen zouden we onszelf opnieuw los moeten koppelen van de drukte of sleur van alle dag. Jezelf een moment van vertraging gunnen en het verhaal van Zijn komst nog eens goed tot ons nemen. Het is prachtig verwoord in Jesaja 53.
In de evangeliën kunnen we lezen over de geboorte en waarom de verwachting meer dan de moeite waard is. Zijn start in de stal is bijzonder, Zijn ontvangst wereldnieuws, Zijn leven tegendraads.
Met het goede voor ogen.

Wat kunnen we daar toch veel van leren en toepassen in ons dagelijks leven.
Het helpt om ons daarvoor stille tijd of tijd met God te gunnen.
Dan kunnen we vanuit die vertraging de wereld makkelijk aan en vertellen dat die vertraging heilzaam werkt.
Overdenking van december 2019.
Vrije Evangelische Gemeente
Zuidvliet 14
8921 BL Leeuwarden
Tel: 058-2121506


Elke eerste zondag van de maand verzamelen we fruit voor het Aanloophuis.
Agenda
donderdag 24 september 2020
19:30 - 22:00
AvondVrouwenClub
zondag 27 september 2020
9:30 - 11:00
Kerkdienst
zondag 4 oktober 2020
9:30 - 11:00
Kerkdienst
donderdag 8 oktober 2020
19:30 - 22:00
AvondVrouwenClub
zondag 11 oktober 2020
9:30 - 11:00
Kerkdienst
zondag 18 oktober 2020
9:30 - 11:00
Kerkdienst

Vrije Evangelische Gemeente
Leeuwarden